Nuoret koukuttuvat nukkuvien puolueeseen

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan ne suomalaiset, jotka eivät nuorella iällään äänestä, eivät tee sitä myöskään vanhemmalla iällä. Lisäksi äänestysinnon voidaan sanoa olevan alimmillaan nuorimmissa äänioikeutetuissa ikäluokissa. Toimiva ja tasa-arvoinen Suomi tarvitsee nuorten äänet jo tänään.

Liittyvät artikkelit

10 Vastausta

 1. Mika Tarkela

  Aamulla äänestämään =)  Parina aiempana vuonna ajattelin ettei ole mitään tarvetta kun ei kuitenkaan saa muutosta aikaan (tiedän että moni nuori ajattelee juurikin näin) mutta kannattaa kuitenkin muistaa, että tämä on lähes ainoa tapa jolla voi edes yrittää vaikuttaa päätöksentekoon ja ohjata laivaa kohti uusia tuulia! Äänestäkää hyvät ihmiset!

  Vastaa
 2. SuperMiesFin

  Ite kävin tossa ennakkoääänestys paikalla viimeisenä päivänä eli oliko se Tiistai muistaakseni juu ja eka kerta oli mulla, eikös se nyt mene niin että saa valittaa, jos oma ehdokas tai puolue ei menny läpi. Tai jos kansa valitsi huonot ehdokkaat. 

  Mutta tottahan se on että todellakin kannattaa käydä eenestää, koska jos ei äänestä niin ei ole ollut mukana päättämässä asioista ja tässä tapauksessa että ketkä kansan edestajat eduskunnassa istuu tämän ajan.

  Hieno oli video ja hyvä että muistutat ihmisiä äänestämisestä, joka kuitenkin, vaikka ei pakollista ole niin erittäin tärkeää, jos esim ehdolla on ehdokkaita mistä sä et pidä ja joku muu pitää ja sitten jätät äänestämättä niin nää ehdokkaat saattaa päästä eduskuntaan.

  Vastaa
 3. Emlö

  Anarkia on parasta, mutta jos puolue pitää valita niin piraattipuolue! Helsingissä oli kahvitukset kiellettyä torilla, koska kahvilat valittivat etteivät saa myytyä kahvia. Piraatit alko antaa rommia. :DD xD

  Vastaa
 4. peicco

  Oot Amppu herättänyt nuoria tällä tärkeällä asialla, toivon niin! Hyvä että teit tään videon! 🙂

  Vastaa
 5. Jankku94

  Pakko mainita, että myös esim. kansalaisaloiteella voi myös vaikuttaa päätöksentekoon.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.