Koko novelli on luettavissa tekstimuodossaan täällä: http://bit.ly/2EzfDHv
(linkki ohjaa word-pohjaiseen google documents-tiedostoon)

Idea tähän novellista ääneksi- videoon lähti siitä, kun YouTuben oma Maiju ”Mansikkka” julkaisi kanavallaan ”Mun elämäkerta” -videon, jossa hän lukee kirjoittamaansa tekstiä ääneen. Tässä linkki Maijun aka ”mansikkka”:n videoon: https://www.youtube.com/watch?v=WpeC8RSgIhE. Pitkään tätä ideaa pääkopassa haudottuani päätin nyt istekin sujauttaa mielenkiintomyssykän päähän ja pulpauttaa tämän oman (tekotaiteellisen) novellini pihalle samaan tapaan kuin Maijukin. Tekstistä puheeksi. Kirjoittaminen on vapauttavaa ja valtavan luovaa puuhaa, kukaan ei ole kertomassa tai määräämässä millaisia tarinoita pitäisi kirjoittaa eikä kukaan voi pistää sanoja meidän suuhumme. Tai sulkakynään, jos näin paremmin ilmaistaan. Luen videolla tekstin, jonka olen hahmotellut kouluvihkoseeni jo kymmenisen vuotta sitten ja julkaissut sen omaan blogiini vuoden 2012 lokakuussa. On kyllä hassua huomata kuinka oon tähän tekstiin ammentanut inspiraatiota niin koulukirjoista kuin omasta elämästänikin. 😀

Oletko sie innostunut kirjoittamaan omaa faktaa tai fiktiota?
PS! Jos luit tekstin tänne saakka, otan ilolla vastaan novellista tehtyjä analyysejä. Olisi hauskaa tietää, kuinka tätä tajunnanvirtaani tulkitaan, sillä näin jälkeenpäin huomaan löytäväni kielikuvien solinasta myös omaan entiseen elämääni heijastuvia asioita. Mutta mitä?

———————————————————————————————————-

Videossa näkyneet visuaaliset ärsykkeet (eli nää hienot liikkuvat animoidut tekstin taustat!) jonkinlaisessa läjässä, ei missään järjestyksessä:

IMfootage: https://www.youtube.com/channel/UCfHL…

CyberWeb FX: https://www.youtube.com/channel/UC_oG…

Video Footage For free: https://www.youtube.com/channel/UCXbI…

Footageisland: https://www.youtube.com/channel/UCyg2…

——————–Paha lapanen somessa——————————————-

? SC: paha.lapsi
? FACEBOOK: https://www.facebook.com/pahalapsi/
? INSTAGRAM: https://www.instagram.com/paha.lapsi/
? SPOTIFY: https://open.spotify.com/user/pahalapsi

❤️ CONTACT: [email protected] ❤️

10 Vastausta

 1. Not your Friend

  oumaigaas! ihana! :33 Oot superlahjakas, ja mäkin kirjottelen. mun laatikot pursuaa lappuja, tarinan alku ja ja runoja. mutta ne ei yleensä edisty sitä pidemmälle. Julkaisin joskus instagramiin tai lasten someen momioon tekstejäni, mutta siihen se jäikin.

  Vastaa
 2. cintu lator

  Lopetan omat kirjoitukseni, en pärjää.

  Tai sitten en. Omani on aika erilaista.

  Kumpi on parempi, kissa vai banaani?

  Kumpikaan ei ole zeppeliini.

  Vastaa
 3. Ruut Luoto

  Hyvä formaatti tässä videossa. Oli mukava pistää kutoen ja kuunnella Pahanlapsen omintakeista sanataidetta mielyttävää ääntä. Toivottavasti tekisit tätä lisää. Kiitos!

  Vastaa
 4. vainoharhailija

  Taas myöhässä ? en tiä miks en oo aiemmin kattonu tätä, mut tosi hyvä ? tykkään just tämmösestä diipistä tekstistä ♥ ite oon melkonen pöytälaatikkokirjailija, jos jonkinlaista tekstiä löytyy useampi sata sivua kaiken maailman laatikoista ja koloista ? Tumblriin aloin kirjoittamaan suoraan jotain random ideaa, mutta mitään valmista tekstiä en oo koskaan julkaissu paitsi jotai lyriikoita Instagramissa ? tarttisin uskallusta ja aikaa jos meinaisin julkasta, enkä tiedä kiinnostaako ketään ? tee ihmeessä lisää tämmösiä videoita ?♥

  Vastaa
 5. ziufin

  Oi vitsit, rakkautta❤ Suski äkkiä lissää tämmöttee, ihanaa kuvailua ja sun runoi ois nii ihannoo kuulla?

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.