Taas eletään kuvausvaloaikaa, mutta se tarkoittaa myös sitä, että isänpäivä on pian! Katso videolta, miten loihdin tän herkullisen mansikka-vanilja-suklaakakun ja ilahduta mahdollisesti sun isää tekemällä myös samanlainen kakku❤️?

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Katso muita kakkuvaihtoehtoja täältä: https://www.valio.fi/isanpaiva/ ?

TARVITSET:
Pohja (halkaisija 20 cm, mulla oli 21-22 cm)
– 175 g voita
– 2 dl hienoasokeria
– 4 kananmunaa
– 2,75 dl vehnäjauhoja
– 2 tl leivinjauhetta
– 1 rkl kaakaojauhetta
– 50 g tummaa suklaata
Täytteet:
– 2 prk Valio maustettu rahka vanilja
– 4 dl kuohukermaa
– 200 g mansikoita
– 130 g valkosuklaata
– 4 rkl vaniljakreemijauhetta

OHJEET
1) Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
2) Lisää munat yksi kerrallaan joukkoon jokaisen jälkeen sekoittaen.
3) Siivilöi joukkoon jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Sekoita.
4) Sulata suklaa ja lisää se taikinaan.
5) Voitele vuoka, laita pohjalle leivinpaperia.
6) Kaada taikina vuokaan, tasoita se ja paista 180 asteessa 40 minuuttia.
7) Irrota kakku vuuasta noin 5 minuutin kuluttua ja anna jäähtyä.
8) Leikkaa kakku kolmeen osaan.
9) Vaahdota kuohukerma ja jaa se kahteen eri astiaan.
10) Laita toiseen joukkoon sulatettu valkosuklaa sekä vaniljakreemijauhe (2 rkl), sekoita.
11) Laita toiseen joukkoon mansikat ja vaniljakreemijauhe, sekoita.
12) Täytä kakku vaahdoilla ja koristele!

10 Vastausta

  1. Outski N

    Onko 80 astetta ihan oikein vai pitäisikö olla 180? Lähinnä kuulostaa tosi matalalle lämpötilalle ja kokeillessa olisi kiva onnistua? ?

    Vastaa
  2. artolauri

    * Kiva, kiva isin kakkuja täällä! * Arto Lauri Youtube tilaukseen, kun totuus kiinnostaa ja mietityttää .

    Vastaa
  3. Aamu Kääriä

    Tiiätkö yhtään että olisko se hirveetä jos vaniliakreemijauheen jättäis niist täytteistä pois koska en jaksaisi mennä ostamaan ja onko sillä väliä ois kiva jos vastaisit ennen isänpäibää❤❤???

    Vastaa
  4. Maria Helena

    Ens kerralla jos käytät kreemijauhetta niin kannattaa sekoittaa ihan kunnolla esim. sähkövatkaimella (juuri noin miten teit mansikkatäytteen) ettei jää kökkäreisen näköiseksi kuten nyt vähän tuo vaniljatäyte. Muuten ihana kakku?

    Vastaa
  5. Milla Hakala

    ihanasti leivottu toi kakku :3 !! oot hyvä leipomaan 🙂 pitäis joskus tota kokella 🙂 ja sun videot on nii hyviä ja sä oot hyvä muokkaamaa videoita 🙂

    Vastaa
  6. Susanna v

    Näyttää hyvältä! Ja kyllähän siihen riittää joko voitelu tai leivinpaperi, ei tarvi molempia ?

    Vastaa
  7. Emilia Pennanen

    Näin kondiittorina voin sanoo et turhaan sitä voitelee kokonaan, me laitetaan pelkkä leivinpaperi pohjalle, sillä sit kun kakku on valmis, niin se kyllä irtoaa uunissa jo reunoilta. Mutta jos ei mainita niin turhaan laittaa 🙂 ja yleensä kotona mä laitan paperin vaan pohjalle. Ja oisit laittanu vaa enemmän täytettä, sillä nyt tossa oli sitä itse kakkua enemmän kuin täytettä, yleensä kannattaa laittaa ainakin yhtä paksut kuin on sitä kakkua.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.