video on tehty yhteistyössä danske bankin kanssa.
https://danskebank.fi/ekaomakoti
#ekaomakoti

SOMET

IG mansikkka & nakki_ja_martta
TWITTER maijupauliina
FB mansikkka

Liittyvät artikkelit

10 Vastausta

 1. Helmi Taskila

  Voitko tehdä videon jossa teet slivki shown kissoille tarkoitettuja life hack ?

  Vastaa
 2. SuperSartsa83

  Ehdottomasti paras hankinta ikinä oli tämä mun ihana rivarikaksio ❤ Elämä oli tietenkin itellä jo asettunu tälle paikkakunnalle kun oli vakityöpaikka ollu jo yli 10 vuotta ja sosiaalinen piiri laaja ja ties että aika paljon pitää tapahtua että täältä muutan pois. Helppo päätös se ei ollut. Olin pohtinut asiaa monta vuotta ja pelotti kaikki se vastuu ja että pärjäänkö rahallisesti yms. Nyt vähän naurattaa, koska ei tässä mitään hätää ole ollut. Tutun pankkitädin kanssa sai purkaa omia huoliaan ja suunniteltiin maltillinen lainanlyhennysohjelma. Ihana laittaa omaa kotia ja pientä puutarhaa ❤ Tätä onnea on nyt kestänyt 1,5 vuotta enkä muuttaisi enää ikinä vuokralle. Kannustan että toteutat haaveesi ?

  Vastaa
 3. Mira Kuhlman

  Itse ostin puolisoni kanssa 3,5 vuotta sitten omakotitalon maalta, yli 50km Tampereen keskustasta. Lähimmälle bussipysäkille matkaa 5km ja kauppaan 15km. Tätä ennen molemmat olimme asuneet koko elämämme lähellä palveluita, mutta jokin veti maalle asumaan. En ole hetkeäkään katunut muuttoa tänne. Nautin tästä rauhasta, luonnosta ja hiljaisuudesta. Ja kyllä se oman asunnon tai tässä tapauksessa kokonaisen talon omine maapläntteineen hankkiminen oli ehdottomasti yksi parhaista asioista elämäni aikana. Kohti unelmia kannattaa mennä, vaikka se vähän pelottaisi tai olisi aivan erilaista kuin ennen. Meillä ei ollut sillä hetkellä edes parhaimmat lähtökohdat oman asunnon hankintaan, mutta niin vain kaikki järjestyi.

  Vastaa
 4. Katiska

  Moi Maiju. Löysin sut alunperin meikkivideoitten kautta. Olet luova ja sen takia videosi on todella kiinnostavia. Toivoisin että vielä joskus tekisit kauneuteen liittyvää videota. Otan paljon mallia sinun sisustus tyylistä, meikeistä ja vaatteista. Ja ihailen jokaista tekojasi sillä kun leikkasit siilin ihmettelin kuinka joku uskaltaa tehdä noin suuria ja mahtavia muutoksia.

  Vastaa
 5. Inkeri Mark

  Mä en oo ite ostanu omaa asuntoa, mutta puoliso osti 2016 kesällä. Olin siis mukana asunnon valinnassa. Tärkeimmät speksit oli hyvä pohjaratkaisu (ei hirveästi hukkaneliöitä), ei putkiremonttia lähitulevaisuuudessa, lyhyt matka juna-asemalle (alle 10min kävellen), hyvä keittiö ja kylpyhuone ja yleinen fiilis asunnossa. Tämä asunto, jonka puoliso sitten osti, on 60 neliöinen läpitalon kaksio. Keittiössä on ilmeisesti tehty pientä pintaremonttia eli on perus siisti ja ihan ok toimiva. Parempikin voisi toki olla. Kylpyhuoneessa sama juttu. Pientä ehostusta on tehty, mutta voisi olla parempikin. Kylpyhuoneessa oli kulunut suihkukaappi, jonka vaihdoimme järkevämpään suihkunurkkaukseen. Olen tykännyt asunnosta ja se on ollut hinta-laatusuhteeltaan järkevin ratkaisu toistaiseksi, mutta ei tämä loppuelämän koti ole, mutta ei sen tarviikkaan olla 🙂 elämäntilanteet muuttuu! Onnea Maiju asunnon etsimiseen ❤

  Vastaa
 6. Aino Karoliina

  Mä oon elämäni aikana ostanu kolme asuntoa. Ensimmäisen ostin muutteassani Helsinkiin opiskelemaan, ja se oli täys floppi. En ollu ite käynyt paikanpäällä katsomassa asuntoa vaan ystäväni kävi puolestani. Asunto oli ensimmäisessä kerroksessa kalliossa ja ikkunan ulkopuolella oli aina joku kurkkimassa tai pissalla… aivan kamalaa! Tästä otin paljon takkiini, kun möin sen eteenpäin asuttuani siinä vajaa vuoden. Tästä asunnosta kuitenkin koen oppineeni paljon, esimerkiksi sen että KÄY aina itse katsomassa asunto paikan päällä ja toisekseen haistele ilmaa ja käy vähän rappussa kurkkimassa ja jos tapaat jonkun naapurin niin kysele heiltä vähän millaista porukkaa sielä asuu ja miten taloyhtiössä asiosta pidetään huolta ja järjestellään. Tässä minun ensimmäisessä asunnossani oli siis useana viikonloppuna joku naapureista käyny kakalla meidän oven edessä ja lisäksi taloyhtiöllä oli kovat lainat, mutta kaikkia remppoja lykättiin eikä tahdottu oikein hoitaa. Seuraavan asuntoni ostin sitten tosiaan vuoden päästä, eli vajaa 3 vuotta sitten. Tämä oli aivan täydellinen pikku yksiö ei mitään moittimista. Tämän kanssa ainut ns. moka oli se, että kun lähdin vaihtoon kun olin asunut alle 2 vuotta asunnossa, jonka jälkeen jatkoin asunnon vuokraamista ja muutimma poikaystäväni kanssa hetkeksi vuokralla ja aloimme etsimään yhteistä kotia. Tässä siis ”virhe” oli se, että kun en ole enään ensiasunnon ostaja niin jos en yhtäjaksoisesti asu 2 vuotta omistamassani asunnossa, niin se katsotaan sijoitusasunnoksi ja kun se myydään niin siitä maksetaan suurempi vero-osuus. Näistä kaikista on kuitenkin selvitty ja tammikuussa ostin kolmannen asuntoni, jossa nyt yhdessä poikaystäväni kanssa asumme. Näistä kaikista oppineena, tuntui jotenkin erittäin helpolta ja luonnolliselta ostaa nykyinen asunto, kun jotenkin automaattisemmin osasi tarkastaa ja miettiä tarvittavat asiat. Vinkkini on siis, että älä ainakaan stressaa sitä että asunnon ostaminen olisi ikuinen päätös ja mielellään mieti asuntoa hankkiessa myös jälleenmyynti arvoa, eli kunto ja sijainti merkitsevät paljon! Tsemppiä asunnon metsästykseen ?

  Vastaa
 7. Arttu Holm

  Oman asunnon hinta Helsingissä riippuu myös pitkälti siitä missä päin Helsinkiä haluaa asua…

  Jos ostaa asunnon muualta kaupungista kuin ydinkeskustasta, selviää useinmiten halvemmalla. ☺️ ?
  Asunnot usein (ei aina) parempi kuntoisiakin. Veikkaan koska väestömäärä ja sen kasvu tiheämpää ja niin edelleen.
  (Näin usein reuna alueilla.)
  Kivitalojakin löytyy. ☺️
  Myös uusia.
  Mutta onnea ja tzembbiä asunnon löytymiseen. Helsinki on kiva paikka asua. ☺️

  Vastaa
 8. petrakarita

  Ihanaa tajuta tän videon kautta et hyvän videon voi kuvata iha vaa vaikka omalla sängyllä pyörien :') tuntuu et nykyään pitää aina panostaa siihen videon taustaan ja ympäristöön mut nautin niin paljon tästä miten rennosti saat näistä videoista kivoja! ? sielu lepää

  Vastaa
 9. Marmunuk

  Mä olin 21v kun ostin omistusasunnon. Eniten jännitti ajatus ottaa laina yhtä pitkäksi aikaa kuin minkä ikäinen olin, mutta koska olin silloin vasta työurani alussa, on palkka noussut vuosien varrella ja saan näillä näkymin lainan maksettua kun olen 32v, eli puolet nopeammin kuin alkusuunnitelma oli. ?

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.