Tässä mun tarina kiusatusta kiusaajaksi.
Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Citycon kauppakeskusten kanssa.

Voit jakaa oman tarinasi kiusaamisesta anonyymisti http://bit.ly/stopkiusaamiselle

Tämä videon julkaiseminen jännittää ja pelottaa mua. Huonojen kasvuolosuhteiden vuoksi mulle kasvoi jo nuorena paksut suojakuoret, joilla yritin estää kenenkään satuttamasta mua. Samalla käännyin satuttamaan muita nokkelin, muka-hauskoin kommentein, jotka olivat todellisuudessa vain ilkeitä.

Tein tätä vuosia. Vaikken halunnut muille pohjimmiltani pahaa, sanat varmasti satuttivat niitä, jotka joutuivat niiden kohteeksi.

Jos sinulla ei aidosti ole muuta sanottavaa kuin muita loukkaavia kommentteja, ole hiljaa.

Jos joudut loukkaavan kommentoinnin kohteeksi, sano se loukkaajalle ääneen. Tilanne on jo lähtökohtaisesti väärä, mutta asioista puhuminen auttaa aina.

Jos alennat muita – olet kiusaaja.
Jos teet vitsejä, joka loukkaa vitsin kohdetta – olet kiusaaja.
Jos kommentoit ilkeästi, jotta sitä ei tehtäisi sinusta – olet kiusaaja.

#STOPkiusaamiselle #yhdessäkiusaamistavastaan

?Kaupalliset yhteistyöt?
[email protected]

? Seuraa mua @jasminsofi ?
https://www.youtube.com/jasminsofi
https://www.instagram.com/jasminsofi

JASMIN X ILONA -pelikanava
https://www.youtube.com/channel/UCu3w…

Liittyvät artikkelit

10 Vastausta

 1. Reeta Saarela

  Kun aloitin ala-asteen nii mua alettiin samantien kiusaamaan mun ulkonäön,hiusten,vaatetuksen että mun rintojen koosta koska ne olivat isot ja itse olin Hoikka/Laiha. Mun kiusaajat tietenkin päätti kiusata mua joka päivä, joka kerta menin sanomaan opettajalle että 4 tyttöä kiusaa mua mutta ei opettajat tehnyt mitään. No sitä jatku siihen saakka kun ne siirtyi ylä-asteelle toiseen kouluun ja kun mä valmistuin ala-asteelta ylä-asteelle samaan kouluun kiusaajieni kanssa nii samat kiusaajat jatkoivat mun kiusaamista, samalla mä tapasin mun lapsuudesta tutun parhaan ystävän ja hän on lyhytkasvuinen. Vaikka mä olin mun parhaan ystäväni seurassa nii mun kiusaajat jatkoivat mun kiusaamista eikä mun parasystäväni edes puolustellut mua kiusaajilta jotka olivat parhaanystäväni kavereita. Mua myös yksi mies opettaja kanssa kiusasi ylä-asteella, mutta en halua puhua asiasta se oli jotain aivan kamalaa. Mua myös kiusattiin koulun ulkopuolella joka oli sit sukua 2 kiusaajalle. Hän nimitteli mua ja haukkui, jopa sillon kun parasystäväni oli minun seurassa ja hän TIETENKIN nauroi kiusaajani jutuille kun hän haukkui mua. Amistoon kun pääsin opiskelemaan nii mua kuristettiin 2 kertaa kuukauden sisällä yksi sama kundi ja jouduin erään toisen kundin uhriksi joka oli väittänyt olevansa homo ystävälleni jotka olivat hyviä ystäviä, no hän paljastui olevansa hetero loppujen lopuksi, kun pääsin siis asuntolaan ja olin menossa huoneeseeni nii tämä kundi oli änkennyt itsensä minun huoneeseeni ja tönäisi minut sängylleni, yritin puolustaa itseäni lyömällä ja työntämällä hänet pois päältäni, nii hän päätti lyödä mua sillain että melkein meni taju ja hän sitoi mun kädet minun vyölläni ja noin 5 minuuttin aikana hän päätti käyttää väkivaltaa minuun. No kaiken sen jälkeen hän päätti riisua minulta vaatetta pois päältäni ja melkein jouduin raiskattavaksi, sillä hetkellä Amiston yksi 7 vartiasta aukaisee oven kun hän huomasi mun oven olevan rakosellaa, no vartia syöksyy repäsemään sen jätkän pois mun päältäni. 2 muuta vartiaa kutsuttiin ja poliiseille soitettiin ja se kundi pidätettiin. Nyt olen 27v 2 lapsen äiti ja noi epämiellytävät muistot vieläkin on mun päässäni. Valmistuin Amistosta kun olin 20v. En halua kenenkään joutuvan kiusatuksi tai edes väkivallan uhriksi, Kiusaaminen on raukkamaisin teko mitä olen koskaan nähnyt. Osa tästä ei liity varmaan tämän videon aiheeseen mutta halusin siltikin kertoa tämän.

  Vastaa
 2. Iiris Emily

  Minua yritettiin kiusata ala-asteella, mutta kiusaaminen loppui lyhyeen, kun kiusaajani eivät saaneet sitä mielihyvää siitä että minulle olisi tullut paha mieli – kohautin ilkeille kommenteille olkapäitäni ja keksin nopeasti jotain nasevaa takaisin.
  #STOPkiusaamiselle

  Vastaa
 3. Nappi xd

  Kiitos tästä videosta sillä nyt ajattelen vähän mitä itelle on tapahtunu… Tulin ekaksi kiusatuksi koska käytän lisähiuksia ja ei ne ees ois huomannu ellen ois ees sanonu siitä. Toinen kerta oli sitten 4-5 luokkien kesälomalla oltiin pihalla konkkaa ja yks tyyppi suoraan sano täsmälleen nämä sanat "Sä oot läski" ja vielä äitikin sanoi kun teekkari vastaukset tuli mun painosta niin hän sanoi "Sä oot ylipainoinen" se oli viimeinen tippa. Sen jälkeen rupesin olemaan aikapaljonkin ajattelin painoani en syönyt kunnolla joskus saattoi jättää koko päivän lämpimät ruuat välistä ja isoveli rupes huomaamaan että en syö kunnolla ja puhu mulle järkeä ja sano "Älä ihan oikeesti ala anorektikoksi siihen voi kuolla ja saattaa viedä vuosia päästä pois.. Älä laita itseäsi sellaiseen riskiin" Nyt oon alkanut syömään enemmän ja kun katsoo sitä painoa niin olin ihan normaalin painoinen kun olin kuitenkin 156cm ja tajusin että en vaan voi painaa vähemmän koska olen meijän luokan pisin jo valmiiksi niin en enää vertaa itseäni muihin #STOPKIUSAAMISELLE ja näin eilen yhen tytön yksin istumassa eilen ja tuntuu siltä että tänään pyydän sen mukaan

  Vastaa
 4. Ellen Piekkari

  Nyt mä tajuun miten rankka lapsuus sulla on ollut. Ja sun veli oli ihan hirvee!

  Vastaa
 5. Nina Ernvall

  Mun ainoot kaverit jätti mut yksin 7luokalla ja se vaikutti mun koulun käyntii todella paljon….
  Itkin yöt koska he laittoivat haukkum viestei mulle keskellä yötä

  Vastaa
 6. xJannixx

  Todella rohkeeta ja tärkeää myös puhua omista kiusaaja-kokemuksesta vaikka se hävettää ja pelottaa. Luulen että hyvin moni on ollut kiusaajan roolissa tajuamattaan sitä. Se että ihmiset tunnustavat ennemmän ja enemmän sen että ovat itsekkin osallistuneet kiusaamiseen osoittaa kuinka yleistä on olla molemmissa rooleissa. Nuorena saattaa usein olla viidakon laki; kiusaa, tai tule kiusatuksi, eli ei pitäisi tuomita vaikka onkin väärin. Ei silloin nuorena tajua asioita samassa mittakaavassa. Siksi pitää saada nykynuoriso ymmärtämään kun me ei ymmärretty ❤

  Vastaa
 7. Helmi Sundquist

  Ihan hirveetä mitä sulle on tehty… mua kiusaa yks ihminen semmosesta meidän luokan ”suositusta” porukasta. Kerran esim olin jostain päättömästä syystä mennyt tän porukan kanssa semmoseen sisäpuistoon (vähän saman tyyppinen kuin SuoerPark) siellä oli semmonen rata jossa kiipeiltiin valjaiden varassa tää ohjaaja joka katto vähän niinkuin että meille ei käy mitään oli sanonut että jos jäädään jumiin niin hän tulee hakemaan meidät semmosillä turva/pelastusvaljailla koska suurin osa meistä oli n. 5cm alle sen rajan mitä sinne sai mennä. Noh mä jäin jumiin yhteen kohtaa ja tää mun kiusaaja oli mun takana oottamassa vuoroaan ja alkoi huudella mulle sieltä että ”mee nyt” ”yritä vielä” tyyppisiä juttuja ei se mua haitannut mutta sitten kun mä sanoin että ”enmä pääse että näissä valjaissa on varmaan jotain vikaa tms” hän huusi mulle että ”ei se vika oo niissä valjaissa vaan sussa” aloin siinä sitten pillittää ja se ohjaaja haki mut sieltä pois kun en tosiaan päässyt liikkumaan. Noh sitten yksi tämän ”suositun” porukan ihmisistä vaikka nyt maria jäi siihen samaan kohtaan jumiin ja tämä kiusaaja oli menossa toista kierrosta ja oli nyt tän marian takana mutta ei huudellut sille yhtään mitään vaikka näki tän tilanteen ja niin se ohjaaja joutui hakea myös tämä Marian pois sieltä. #stopkiusaamiselle

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.