Julia Ahonen opetti mulle helpon arkisen vegeruoan, jonka vein sitten kotiin testimaistettavaksi meidän 3-vuotiaalle ♥ Tehtiin myös video Julian kanavalle, käykää kurkkaamassa! https://www.youtube.com/channel/UCbcHrZg0FhqBiuXZ6ozYdaQ

RESEPTI:
1 sipuli
1 tomaattipyre
1/2 dl grahamjauhoa
soijakastiketta, valkopippuria, meiramia, suolaa
Hälsans Kök vegepullia (pakaste)

Kuullota sipulia pannulla. Lisää hieman vettä ja tomaattipyre. Sekoita 1/2 dl grahamjauhoa noin 1 dl veteen, kaada pannulle ja sekoita. Lisää vettä (2-3 dl) tai grahamjauhoa kunnes kastike on haluamasi paksuista. Mausta soijakastikkeella ja muilla mausteilla.

Lisää lopuksi pullat ja koristele halutessasi persiljalla tai basilikalla.

The Realm of Maria on kanava tavallisesta perhearjesta, äitiydestä, sisustusarkkitehtuurin opinnoista ja arjen onnesta. Julkaisen uuden videon noin kerran viikossa. Hyppää mukaan ja tilaa kanava!

Ota yhteyttä: [email protected]

SOMET:

SC: therealmofmaria
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/therealmofmaria
FACEBOOK: https://www.facebook.com/therealmofmaria
TWITTER: https://twitter.com/TheRealmofMaria

FAQ:
– Maria 1990, Tommi 1989, Isla 2015, Tomas 2017
– Asutaan Helsingissä
– Meillä on kissa Käpy
– Opiskelen muotoilua ja sisustusarkkitehtuuria Lahden muotoiluinstituutissa
– Kamera Olympus OM-D E-M5 Mark II

10 Vastausta

  1. KohinaREC

    Hyviä kasvisruokia on vaikka kuinka paljon.
    Soijarouhebolognese (vegaaninen):
    500g tomaattimurskaa
    3dl soijarouhetta (tummaa)
    Silputtua jalopenoa tai mietoa punaista chiliä
    3-5 valkosipulin kynttä
    Oranssia ja violettia porkkanaa sentin paloina (1 kpl kumpaakin)
    1 dl vettä
    Suolaa
    Musta- ja viherpippuria

    Pannulle öljyä kuumenemaan. Öljyyn soijarouhe ja tomaattimurska sekä kaikki mausteet ja muut ainekset. Sekoitellaan, anetaan hautua 20-30 min. kannen alla miedolla lämmöllä. Kylkeen vaikka spagettia, riisiä tai perunaa. Jos haluaa vielä lisäruokaisuutta, niin bologneseen voi vipata muhimaan tölkillisen mustapapuja.

    Suosittelen kokeilemaan myös kaaliwokkia:

    1 parsakaali pilkottuna
    1/2 kiinankaali ohuiksi suikaleiksi leikattuna
    1 romanesco- tai muu kukkakaali pilkottuna
    1-2 porkkanaa ohuiksi tikuiksi leikattuina.
    riisinuudeleita
    Chiliä (tuoretta) , currymaustetta, soijakastiketta.

    (1-2 kananmunaa per syöjä )

    Tässä kannattaa käyttää isoa wokkipannua, mutta sne puutteessa sopii käyttää kahta erillistä pannua. Porkkanat laitetaan kypsymään öljyyn ensin, koska niiden pitää pehmentyä hiukan. Sitten sekaan kaalit ja mausteet. Paistellaan sekoitellen, kunnes kaalitkin ovat hieman pehmenneet. Niitä ei kuitenkaan tule päästää täyisn kypsiksi, koska suutuntuman pitää ollakin hieman naksahteleva. Lopuksi kipataan joukkoon keitetyt riisinuuderlit. Tarjoillaan soijakastikkeen, raastetun inkiväärin ja paistettujen kananmunien kera. Jos haluaa vegaanista sapuskaa, niin paistettu ja hyvin maustettu tofu käy myös mainiosti ruoan proteiinilisäksi. Sellaisenaankin kaaliwokki menee, mutta ruokaisuutta kannattaa lisätä. Maustaahan voi käytännössä miten itse haluaa.

    Nopea pinaattipannu:

    Pakastettua pinaattia (kannattaa sulattaa valmiiksi). Pakastettua siksi, että se on 1) halvempaa 2) kestää kypsennystä paremmin, mutta tuorettakin voi käyttää.
    Peruspottuja ohuiksi suikaleiksi leikeltyinä (tämäkin kannattaa tehdä etukäteen)
    Suolaa
    Tomaattipyrettä tai miksei tuorettakin tomaattia.
    (chiliä)
    valkosipulia
    Kaura- tai soijakermaa
    Mustapippuria
    Pannulla kuumennetaan öljyä, johon lisätään suikaloidut perunat. annetaan niiden porista jonkin aikaa. Pottuja on hyvä käänellä, jotta ne ruskistuvat molemmilta puolilta. Suolan voi heitellä tässä vaiheessa perunoiden päälle. Kipataan sekaan pinaattihakkelus, kermankorvike ja muutama teelusikallinen tomaattipyrettä. Aineksia kannattaa hieman hämmentää lastalla. Silputtu valkosipuli, chili ja rouhittu pippuri ripotellaan sekaan. Heitetään hetuloihin. Ruoka on täyttävää, mutta jos kaipaa siihen vielä jotakin, niin pavut ovat hyvä lisä. Joku salaatin tapainen on hyvä vääntää kylkeen, koska tuoreitakin vihanneksia pitää syödä. Paprikapohjaiset salaatit sopivat tämän kanssa hyvin.

    Papuja, vihanneksia, sieniä ja juureksia yhdistelemällä saa tehtyä myös erilaisia pannu- ja pataruokia. Kiireisen keittelijän kannattaa käyttää tölkitettyjä papuja, koska niitä ei tarvitsepapujen myrkyllisten ainesosien hävittämiseksi liottaa. Reseptejä on netti ja vegekeittokirjat täynnänsä.

    Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.