♡ Kiitos kun katsoit ♡

Jos tykkäsit videosta, muistathan laittaa peukut ylös ja kanavan tilaukseen.
Seuraava video sunnuntaina klo 12:00

♡INSTAGRAM
@ilonaylikorpi
https://www.instagram.com/ilonaylikorpi

♡ SNAPCHAT
@olotila

♡CONTACT
[email protected]
[email protected]

—————————————————————————————————————–
Kuvaus : Ilona Ylikorpi
Editointi : Ilona Ylikorpi

Kaikki mielipiteet ovat omiani. Video ei sisällä maksettua mainossisältöä.
—————————————————————————————————————–

10 Vastausta

 1. kirjaimellinen

  ai herranjumala että yo-kokeet luo aivan turhaa stressiä… itse näin painajaisia kuukauden jokasena yönä ennen pitkän matikan koetta 😀 tärkeintä ois muistaa et ne on vaan kokeita, sillä maapallo pyörii ja elämä jatkuu ihan normaalisti vaikka ne kokeet sattuiski menee ihan päin sitä kuulusaa

  Vastaa
 2. Peruna Mies

  Jos on 7 keskiarvo ollu yläasteella nii en tiiä onko sitä maalaisjärkeä ollu ihan hirveesti. Peruskoulussa saa vähintään 8.5 keskiarvon kun vaan vähä ees kuuntelee tunnilla ja on maalaisjärkeä.

  Vastaa
 3. - Locke -

  Itellä ei ollut yo-kirjoituksiin juurikaan mitään erityisiä oppimismetodeja. Yksi kuitenkin oli, nimittäin dokumenttien katsominen. Se se vasta onkin hyödyllistä ja kiinnostavaa! Siitä kannattaa ottaa tapa ihan muutenkin. Yo-kokeisiin dokumenteista saattaa saada jotain ylimääräistä tietoa, millä voi vakuuttaa sensorit. Itsellä kävi aikoinaan näin historian kanssa. Sain aika hyvät pisteet 🙂

  Pitkä matematiikka oli itselleni paha, tai ainakin minä luulin niin. Olin tehnyt juuri sen verran töitä lukiourani ajan matikan suhteen kuin tarvitsi ja siinä abivuoden talvella aloin kuumottelemaan ihan huolella, kuinka meikäläiselle käy. Aloitin ihan eläimellisen harjoittelun: luin teoriat läpi ja yritin tehdä niitä tehtäviä joka päivä parin kuukauden ajan. Enhän minä miksikään mestariksi tullut, mutta jäin lopulta yhden pisteen päähän C:stä, joten kai tuo meni ihan hyvin loppujenlopuksi.

  Matematiikan lisäksi yo-kirjoitukset eivät tuottaneet juurikaan harmia. Luin vain ne kirjat läpi kertauksen vuoksi ja kun alla oli hyvät pohjat, niin ei töitä kauheasti enää tarvinnut tehdä. Tsemppiä kaikille abeille syksyn ja kevään kirjoituksiin!

  Vastaa
 4. Marica Mäkinen

  "Kokeissa ei kysytä nippelitietoa" anteeksi vain, mutta jos et ole esimerkiksi kemian tai fysiikan vanhoja ylioppilaskokeita vilkaissutkaan, ei kannata ihan alkaa keulimaan vinkkien kanssa. Vaativimmissa reaaleissa todellakin kysytään nippelitietoa, ja jos aikoo tähdätä sinne korkeimpiin arvosanoihin, ne täytyy myös osata.
  Nämä vinkit toimivat kyllä mainitsemiisi pilipali aineisiin, joissa yleistieto ja maalaisjärki riittää niihin C-M papereihin, mutta kaikkiin aineisiin näitä ei voi yleistää.

  Vastaa
 5. Sanni Tapola

  Olipas kiva palata omii yo muistoihin tän videon myötä ? Valmistuin kans keväällä

  Vastaa
 6. Jasmin Jasmin

  Voisitko tehä seuraavaks sellasen videon, joka liittyy videoiden editointiin?

  Vastaa
 7. Peitto Burrito

  Ihan hyviä "hätävinkkejä" niille, jotka eivät syystä tai toisesta lue kokeisiin. Hyvien eväiden, riittävän unen ja itselle sopivien helppojen opiskelutapojen (musan kuuntelu tai sarjat) merkitys on siinä kohtaa suuri. Jos kuitenkin tähtää kokeissa menestymiseen, kannattaa eväisiin ja taukoihin panostamisen sijaan oikeasti perehtyä huolella opiskeltaviin sisältöihin. Peilasin tätä omiin rutiineihini yliopiston pääsykokeissa, ja ne ovat kyllä hyvin erilaisia. Pähkinänkuoressa 1) Opiskelin ahkerasti päivittäin 2kk ajan (muistiinpanot, ajatuskartat ja esseet avanasemassa), 2) Otin kokeeseen eväät jotka on helppoja ja nopeita syödä ilman erillisiä taukoja 3) En käynyt lainkaan vessassa jotta minulla on mahdollisimman paljon aikaa käytettävissä kokeen tekemiseen. Tauot on oikeasti ihan hyvästä ja ihmiset on erilaisia siinä paljon tarvitsee taukoja, varmasti mun tavoite olla pitämättä mitään taukoja kuulostaa monista ihan absurdilta 😀 Toisaalta musta taas useiden vessataukojen pitäminen tuntuu ihan käsittämättömältä, nään vaan ne hukkaan heitetyt minuutit jotka olisin voinut käyttää kokeen lopussa esseiden hiomiseen ja viimeisten irtopisteiden tavoitteluun. Voi toisaalta olla epäreilua verrata yo-koetta ja pääsykoetta, koska ensin mainitussa pääsee läpi ja semiOK arvosanoille kohtuu helposti, kun jälkimmäisessä täytyy antaa kaikkensa, eikä se silti lopulta välttämättä riitä mihinkään.

  Vastaa
 8. Chiquine

  Mm, vähän ristiriitaiset fiilikset tästä videosta. Joillekin tulokset ei oo niin tärkeitä, mutta jos houkuttais saada vähintään M:n paperit, niin suosittelen kyl lukemaan. Toki jos tietää olevansa ns. helppo oppija, niin pärjää vähemmällä panoksella, mutta jos asioiden sisäistämisessä kestää vähän kauemmin, niin Netflix-sarjat ei ehkä riitä. Eli itsetuntemus on loppujen lopuksi ihan avainasemassa.

  Ja toi ”nippelitieto”-kohta… Suomen lukiolaisilla on esimerkiks niin korkea englannin kielen taso, että jonkinlaiseen erotteluun pääsemiseksi ko. aineen kokeesta vaan täytyy tehdä ”normia” haastavampi. Teemat ja siten myös sanasto voi olla todella edistynyttä ja kokeessa pärjäämiseen saattaa tarvita tietoa myös muilta osa-alueilta (esim. yhteiskunnasta tai historiasta). Sitten taas muiden aineiden aihepiirit on todella laajat, esim. historia tarkoittaa tosiaan KOKO historiaa. Ei siinä pyydetä muistamaan just jotain tiettyä vuosilukua, mutta jos haluaa saada vähintään M:n, niin vaikka teollistumisesta kirjoittaessa täytyy kyetä mainitsemaan tärkeitä päivämääriä.

  YO-kokeiden vaativuus riippuu siis täysin omasta tavoitteesta ja aineista, jotka aikoo kirjoittaa.

  Vastaa
 9. Lassi 'PsYYChoSiiS' Lehtonen

  Eiks tä oo se vitu muija ketä pisti videol ku sen äijä sanos sil et haluun nuolla sun pilluu?

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.