heii ja tervetuloa kolmannen jakson pariin!

tällä kertaa on aiheena vaatteiden vastuullisuus ja minkälaiset asiat siihen vaikuttavat ja minkälaisia asioita voi ottaa huomioon. aihe on tosi iso, joten valitettavasti en saanut kaikkea mukaan, mutta te voitte kommenteissa täydentää kaikella fiksulla inffolla! ?
saatan myös käyttää termejä ihan päin mäntyä, joten pahoitteluni!

hedari-podcastin vastuullisuus -jakso: https://open.spotify.com/episode/1SQeLhDgrWANuwtvyaJ1Q0?si=cREsnTLQQ9OK1M3y0yHFFg
vihreiden vaatteiden materiaaliopas: http://www.vihreatvaatteet.com/materiaaliopas/

lähdelinkkejä:
https://www.kierratyskeskus.fi/ymparistokoulutus/lapset_nuoret_opiskelijat/vierailukaynnit/vastuulliset_vaatteet

Finland

Viherpesua vai vastuullisuutta? Kuluttaja pyysi asiantuntijaa arvioimaan vaateketjujen omat vastuullisuusmerkit

Öljy vaatteissamme


https://yle.fi/uutiset/3-10015949

Tietoinen valinta


https://eetti.fi/toiminta/teemat/vaatteet-ja-kengat/

Kierrätys ei pelasta maailmaa


https://yle.fi/uutiset/3-8285476
https://www.maailmankuvalehti.fi/2018/1/pitkat/hyvantekevaisyydesta-jalleenmyytavaksi-kaytetyn-vaatteen-kauppa-iso-bisnes-afrikassa
https://www.nudge.fi/page/6/eettiset-ja-ekologiset-valinnat-vaateostoksilla
https://www.nudge.fi/page/24/materiaalit

https://www.ykliitto.fi/yk70v/taloudellinen/vastuullinen-kuluttaminen

Vaatteet ja tekstiilit

Vastuullisuuden määritelmä ei ole mielipidekysymys


SOMET

IG mansikkka & nakki_ja_martta
FB mansikkka

Liittyvät artikkelit

10 Vastausta

 1. Anna Kiuru

  Todella hyvä video! Juuri tätä infoa olen kaivannut tiiviissä ja helposti ymmärrettävässä muodossa. Kyllä havahdutti miettimään omia valintoja! Iso kiitos! ??

  Vastaa
 2. Aino Marjamaa

  Kiva video! Mun tärkein ekovaatevinkki on ihan yksinkertaisesti se, että tarkastelee omaa suhtautumistaan ulkoiseen kauneuteen: Meillä hyvinvointivaltioissa kun useimmilla on käytännön näkökulmasta katsottuna jo valmiiksi ihan tarpeeksi vaatteita. Siksi mun mielestä oiskin tärkeetä pysähtyä, ja miettiä, mikä taas uuden vaatteen hankkimisen syynä on. Mulla on tän taktiikan myötä jäänyt aika moni vaate ostamatta, kun oon itselleni myöntänyt, että meille kaikille tuttu mediamörköhän se siellä vaan mielen perukoilla kummittelee: Aina pitäis olla kuumempi ja sen viimeisimmän trendin mukana. En siis sano, ettei ihan vaan esteettisyyden takia sais ostaa vaatteita, ostanhan mäkin. Mun pointti on, että varsinkin ihan vaan esteettisyyden pohjalta tehtyjen ostosten kohdalla meillä on velvollisuus miettiä meidän kulutusmotiiveja. Usein pidempään mietitty vaate myös kestää käytössä pidempään, sillä sä oot alunperinkin oikeasti halunnut sen, etkä ostanut jossain hetken ulkonäköahdistuksessa.

  Vähän radikaalimpi, mutta mun mielestä myös vapauttavampi versio tästä on tietoisesti välillä pitää päiviä, jolloin päättää olla välittämättä ulkonäöstään. Se on ihan tosi tervettä.

  Vastaa
 3. Chiquine

  Tosi hyvä ja tärkeä aihe! Jos aihe kiinnostaa, niin supersymppiksen Sarah Hawkinsonin kanavalta löytyy useampi pikamuotia ja eettisyyttä käsittelevä video ??

  Vastaa
 4. Julie Wilhe

  Todella hyvä video Maiju!! ❤️ Tuli paljon uutta tietoa ja selitit omasta mielestä asiat todella selkeästi. Hyvä sinä!

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.