Kerro omia kokemuksiasi alas kommentteihin!

HUOM. muista että nää kokemukset on täysin yksilöllisiä! Jokaisen keho on erilainen ja joillekin toimii parhaiten se asia, joka ei toiselle toimi yhtään! Muista aina keskustella ammattilaisen kanssa.

Unohdin muuten mainita tyhjästä ilmestyneen virtsatientulehduksen ja lukuisat hiivatulehdukset, jotka johtuivat pillereistä.

Blogitekstit e-pillereistä:
http://www.lily.fi/blogit/mirvaannamarian/e-pillereiden-lopettaminen-0
http://ida365.fi/tag/e-pillerit/

Seuraa mua!

Instagram: https://www.instagram.com/juliahonen/
Snapchat: @jujuuli
Blogi: http://www.juliaahonen.com

Video ei ollut sponsoroitu.

10 Vastausta

 1. Fanny Karoliina

  itse just mietin et reilu 6v oon käyttänyt just kyseisiä yaz pillereitä. itselläni ei ole tullut onneksi mitään mielialavaihteluu tms 😀 käynyt kyllä mielessä et vois kokeilla lopettaa ,ku valkoset pillerit loppuu tosta pakkauksesta,ja tää pisti miettimään vielä lisää:D joten kiitos tästä videosta,sopivaan aikaa tuli katottuu tämäkin?

  Vastaa
 2. Ida

  samoja pillereitä syöty kohta 11 vuotta. aloitin ne 17-vuotiaana, joten on sellainen olo, etten mä tiedä kuka oon jos lopetan ne. kun muutenkin on jo aikuistunut ja tasapainottunut, niin olisinko vieläkin tasapainoisempi jos en söisi pillereitä? 😀
  siis toisaalta oon varmasti samanlainen, mutta lähtiskö kamalat pms-ongelmat ym pois vai pahentuisko ne? 😀 eiiii niin mitään käryä.

  Vastaa
 3. Salla Jaakonaho

  Hei. Söin juuri runsaisiin ja kivuliaisiin menkkoihin Yasmin e-pillereit. Tulivat myös milloin sattuu. Auttoivat näihin, mutta samalla nostivat painoa. Kuulin ystävältäni, että hänen ystävä oli lopettanut syönnin ja laihtunut 10kg. Lopetin itsekin. Laihduin itse 9kg, ku nesteet lähti kehosta. Turvotusta oli pillereiden syönnin aikaan, mutta nyt olen tyytyväisempi kehooni. En käytä mitään ehkäisyä, kumi käyttöön, ku sitä tarvii ja suojaa taudeilta samalla. Katsoin juuri ekan vlogisi ja tykkäsin ?

  Vastaa
 4. phidelic84

  Ei ne ongelmat välttämättä palaa. Ihmiskeho kuitenkin muuttuu koko eliniän, ja jos ehtii käyttää pillereitä pidemmän aikaa, niin vanhat ongelmat saattavat helpottua, ja pillerit vain ylläpitävät tiettyä tilaa joka sitten muuttuu huomattavasti paremmaksi kun pillereiden käytön lopettaa. Aikuisiän akne on myös eri asia kuin teini-iän akne, eli vaikka teininä on akne niin ei se aikuisiällä aina palaa, tai vaikka olisi teininä ollut vauvan peppu-iho, niin kolmekymppisenä naama räjähtää.

  Esim. Jos aloittaa pillereiden käytön ensisijaisesti kivuliaiden ja runsaiden menkkojen hoitoon, ja käyttää pillereitä useamman vuoden, niin pillereiden lopetuksen jälkeen saattaa huomata että menkat ovatkin itsestään iän myötä muuttuneet kivuttomiksi ja niukoiksi, ja olo on huomattavasti parempi kuin pillereitä käyttäessä. Kaverille kävi noin, ehti syödä pillereitä 9 vuotta (aloitti 17-vuotiaana) eikä sitten uskaltanut jättää pillereitä pois kun pelkäsi millaiset menkat ovat. Mutta kun perheen perustaminen oli ajankohtaista, oli pillerit pakko jättää pois, ja yllätys oli suuri, kun menkat olivatkin todella niukat ja täysin kivuttomat kun hormoneja ei enää kroppaansa tunkenut. Mutta kesti vuoden ennen kuin kuukautiskierto oli säännöllinen.

  Minä en ole koskaan hormoneja käyttänyt, pärjään ilmankin enkä mene muodin mukana "koska kaveritkin syö pilsuja nii mää kans". Yhdistelmäehkäisypillereitä en edes voi käyttää aurallisen migreenin vuoksi, ja muut sitten saattavat pahentaa tilannetta esim. runsastamalla vuotoja tai muuttamalla mielialan hirviöksi 😀 Todella suuri osa naisistahan Suomessakin syö mielialalääkkeitä hormoniehkäisyn aiheuttamien mielialamuutosten hoitoon, mutta se on pienempi paha, kun pillerit on määrätty esim. aknen tai vuodon määrän hoitoon. Mutta on se silti hurjaa. Ja yksi kaveri joutui kuukaudeksi sairaalaan kun sai nyrkin kokoisen keuhkoveritulpan pillereiden vuoksi, siinä oli jo hengenlähtö lähellä ja loppui pillereiden käyttö kyllä siltäkin ihmiseltä.

  Minä olen teettänyt sterilisaation, ja olen siihen tyytyväinen. Mutta eihän sitä tiedä jos joskus myöhemmin elämässä tulee tarvetta hormonihoidoille. Unettomuuden hoitoon minulle kokeiltiin puolitoista viikkoa yhtä masennuslääkettä jota on jo pari vuosikymmentä käytetty toimivana unettomuuden hoitoon, mutta minulle se aiheutti mm. hirveää itkuisuutta ja järjetöntä päänsärkyä ja pahensi unettomuutta, joten ei passannut. EIhän siinä ole mitään järkeä että imuroidessa alan ulvoa räkä valuen, enkä todellakaan halua tietää millasia vaikutuksia tulisi, jos käyttäisin jotain mielialaa paskentavaa hormonivalmistetta. Niin kauan kun pärjään ilman, olen ilman. Toisille ne sopii, toisille ei.

  Vastaa
 5. Iituska Maatuska

  Näitä videoita pitäisi olla paljon..paljon enemmän.❤ On järkyttävää miten paljon naiset syö hormoneja ja sotkee niillä kehon luonnollista toimintaa ja altistavat itsensä useille eri riskeille.? Hormonivalmisteista seuraava hyöty on aika surkea verrattuna sen moniin eri sivuvaikutuksiin ja riskeihin. Hormoneiden haitoista pitäisi valistaa nuoria ja ylipäätään kaikkia naisia enemmän.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.