Tämän videon julkaiseminen tuntuu sekä todella pelottavalta, että helpottavalta. Toivon, että samojen ongelmien parissa kamppailevat ihmiset saavat tästä jonkinlaista vertaistukea, kannustusta avun hakemiseen, lohtua – edes hetkeksi sen tunteen, ettei oo yksin ongelmansa kanssa. Lisäksi haluaisin muistuttaa kaikkia, että kohdellaan ihmisiä hyvin ja huolehditaan toisista; kysytään mitä kuuluu ja onko kaikki hyvin. Pelataan mieluummin varman päälle kuin jätetään joku vahingossa yksin.

Haluaisin myös näin jälkikäteen selventää tuota kohtaa, jossa puhuin ylipainosta; en tarkoittanut, että olisi jotenkin itseisarvo, että ylipainoisten pitää pudottaa painoa – ei todellakaan. Ihmisen terveys ja hyvinvointi ei riipu painosta. Tarkoitin kommentilla sellaisia ihmisiä, jotka esimerkiksi terveydellisistä syistä haluaisivat laihduttaa, mutta kokevat ahdistusta ja sanovat, etteivät vain pysty muuttamaan ruokailuaan – tuolloin joskus oma suhteeni syömiseen oli ehkä hiukan samankaltainen, ja yritin kommentillani kuvailla sitä.

Muista, että itsetuhoisuus ei ole ikinä ratkaisu ongelmiin. Sie oot arvokas ja tärkeä, sekä sisältä että ulkoa.

Syömishäiriössä parantuminen saattaa tuntua pelottavalta asialta ja jonkinlaiselta luovuttamiselta. Hoitoon hakeutuminen on silti suurin voitto, jonka voit saavuttaa.

Älä vähättele ahdistuneisuutta tai masennusta, vaikka omaa oloa olisi vaikeaa selittää. Sun ei tarvitse selitellä tai järkeillä, tai tuntea huonoa omaatuntoa siitä, ettet voi hyvin. Sulla on oikeus olla surullinen, ahdistunut, masentunut – tärkeintä on, että haet apua, sillä sulla on vielä paljon mahtavia ja ihania asioita koettavana. Voimia ja rakkautta ❤

http://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/05/05/mita-tapahtuu-kun-lopetat-laihdutuksen

Sekasin


http://www.syomishairioliitto.fi/syomishairiot/mista-apua.html
http://mtkl.fi/tietoa-mielenterveydesta/mista-apua/

✨ Seuraa somessa @sitasalminen ✨
• Asmr-kanava: http://bit.ly/2oYF9Ak
• Instagram: http://bit.ly/2jFWCIm
• Twitter: http://bit.ly/2kYOJyN
• Snapchat: http://bit.ly/2kYYGfH
• Facebook: http://bit.ly/2kUmzsT
• Blogi: http://bit.ly/2kUlb9B

Oot ihana.

10 Vastausta

 1. Pastorific

  Teini-ikä voi olla todella rankkaa ja yksi iso selviytymistarina kun oman itsen kanssa kamppailee. Sen takia mäkään en ikinä lakkaa kertomasta kaikille nuorille (ja oman historiani takia itsellenikin) että ihmisen arvo ei tule suorittamisesta tai jostain tietynlaisesta olemisesta, vaan ihan puhtaasti olemisesta. Koska olet, olet arvokas ja saat olla juuri sellainen kuin olet – rikkinäisenä, ehjempänä, iloisena, surullisena, aurinkoisena, ahdistuneena, pitkänä, lyhyenä, kapeana, leveänä, matemaattisena nerona, koulussa pärjäämättömänä, listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ja tuntea saat juuri niinkuin tunnet tai olet tuntematta. Vain yhdellä on merkitystä – koska olet, olet tärkeä.

  Vastaa
 2. Valonsoturi

  Olen digipaastolla, sillä jos elämä keskittyy liikaa kännykkään tai tietokoneeseen, niin se ei tee hyvää aivoille. Aivot tykkäävät kaikesta konkreettisesta, mitä voi sormin hypistellä sormin tai maisemista, jotka ovat todellisia. Ne tasapainottavat mielen.

  Nämä vblogit ovat todella koukuttavia, joten olen yrittänyt näitä väistellä. Olen seurannut säännöllisesti vain Sanni Mariaa, koska tykkäsin hänen Saana-videostaan ja jäin sitten koukkuun. Ja nyt törmäsin puolivahingossa johonkin Rovaniemi-videoosi ja unohduin kuuntelemaan ihanaa, lumoavaa, hypnoottisen rentouttavaa Roi-murrettasi 😀

  Parin Roi-videon jälkeen, päädyinkin tähän, joten en tiedä juuri ollenkaan muusta tuotannostasi, koska sitä on PALJON, enkä todellakaan paina sitä "toista kaikki"-nappia (digiähky) 😀 Niiden joukossa on näköjään paljonkin mielenkiintoisia aiheita.

  Sitten tähän videoon. Voin kuvitella, että tämän videon tekeminen ei ollut kauhean helppoa ja sen julkaiseminenkin taisi olla pelkkää tuskaa ja varmaan joku katumuskin iski jälkeenpäin. Tällaisten videoiden tekeminen vaatii rohkeutta, mutta nämä myös auttavat niitä, jotka ovat samassa elämäntilanteessa. Heillä on esimerkki siitä, että tällaisistakin vaikeuksista pääsee yli.

  Pidit tässä itse asiassa itsellesi terapeuttisen istunnon ja se näkyi videon lopulla kasvoiltasi myönteisellä tavalla. Tuollainen voisi olla muuten itse kullekin hyvä tapa jäsentää asioitaan, eli puhua videolle murheistaan ja katsomalla sitä sitten, kuin ulkopuolisin silmin. Olla oman elämänsä psykologi. Ne videot kannattaa myös säilyttää, kuten sinäkin teet. Tarve puhua jollekin, on hyvin konkreettinen. "Aikuisuudessa" (naisilla noin 25 v) on se hyvä puoli, että voi katsoa mennyttä elämäänsä, ulkopuolisin, järkevin silmin. Aikusilla onkin sitten taas uudet murheet 😀

  Olen elämäntutkija ja olen lukenut hirmuisen määrän psykologisia, filosofisia yms. kirjoja, joissa on paljon järkeviä ohjeita, mutta niitä on hankala toteuttaa, ennen kuin oma ymmärrys kasvaa.

  Konkretiaa on se, että jos elämä on paskaa, missä mielessä tahansa, niin sinne peiton alle ei kannata hautautua. Olen sinun tapaasi melankolinen ihminen, eli rakastan melankoliaa, esimerkiksi surullista, silmät kostuttavaa musiikkia ja nautin siitä. Oman "kevyen" masennuskauden aikana yritin sellaistakin, että rääkkäsin itseäni kaikella surullisella, jotta se menisi täysin överiksi, jolloin jotenkin ärsyyntyisin ja tajuaisin, kuinka tyhmää on olla masentunut ja parantuisin sitä kautta. Ei ollut hyvä taktiikka.

  Se mitä sain laukaistua tilanteen oli aluksi metsäkävelyt (paras keino) ja kirjastoon kävely lehtiä lukemaan ja kirjoja lainaamaan, vaikka ne ei aluksi kauheasti kiinnostanetkaan. Sekin oli hyvä juttu, että olin ihmisten parissa, läsnä jossain joukossa. Tuo kaikki oli osa elämän rytmittämistä / aikatauluttamista, jolloin muutkin palikat asettuivat pikkuhiljaa paikalleen.

  Yksi tärkeä asia on sellaisten kevyiden lihasten hankinta, että tuntee kehonsa konkreettisesti. Tuo onnistuu ihan kotijumpalla, höystettynä itselle raskaantuntuisilla käsipainoilla, eli ei tarvitse lähteä kuntosaleille. Tuo ei liity mitenkään painoon, vaan siihen, että tuntee itsensä/kehon ääriviivat fyysisesti (meditaation yksi muoto). Se auttaa silloin myös henkisesti ja liittyy jotenkin kehopositiivisuuteen. Outoa, mutta oikeasti toimivaa.

  Ja tähän loppuun Positiivareiden ohjeen mukaisesti, että jos ajattelet jostain ihmisestä myönteisesti, niin sano se ääneen.. tai no kirjoita se:

  Sita, oot nää aika ihana immeinen 🙂

  Aika siksi, että et liikaa ylpistyisi 😀

  Niin, sait minusta uuden tilaajan.. digipaastoni.. nyyh..

  Niin, äläkä uuvuta itseäsi liikaa näiden vblogien tekemisellä. Digitauot tekevät hyvää itse kullekin 🙂

  Vastaa
 3. jussi

  jouduin tänne sattumalta. Olet taivaan lahja monelle nuorelle. Olet rohkea kun pystyt näistä näin julkisesti puhumaan. Olet esikuvana monelle, että näistä ongelmista voi selvitä; elämälläsi on tarkoitus

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.