Saako matkiminen sisäisen raivon kihisemään niin, että palmikoit hirttoköysiä valmiiksi varastoon? Tuntuuko, että samojen tekoripsienkin ostaminen saa veren pulppuamaan ja savumerkit tupruamaan korvista? Vai oletko enemmälti sitä mieltä, että pieni baittaus on merkki ihailusta ja inspiroitumisesta?

Bloggaajana ja tubettajana annan itsestäni valtavan ison osan someen. Kerron usein avoimesti mistä ostan erilaisia tuotteita, teen tuotetestauksia ja jaan tuotesuosituksia. Eräällä lailla kannustan siis tekemään samoja ostopäätöksiä, kuin mitä olen itse tehnyt. En ole koskaan osannut loukkaantua siitä, jos tekemiäni kulutuspäätöksiä seurataan tai jos näen sosiaalisessa mediassa sellaisia meikkejä tai asuja, jotka voisi nähdä myös miun päälläni.

Tissieläinten blogimaailma on kuitenkin kuin ala-asteen leikkikenttä. Halusipa sitä tai ei, saattaa joutua piinapenkkiin jossa muut supisevat (keskustelufoorumin eliittiringissä) syyttävään sävyyn kuinka bloggaajalla X on samat kengät kuin bloggaajalla Y. Kirjoitetustakin tekstistä huokuu sama mongerrusvalittava äänensävy, joka tuli lapsena tutuksi leikkikenttien laidoilla supisevista kakaralaumoista. ”Äitiiiiiii toi matkiiiiii”… Ventovieraiden tekemiä ostoksia ja asuvalintoja moititaan, arvostellaan ja vertaillaan toisien persoonien tekemisiin tsot tsot-asenteella ja sormella kiivaasti osoitellen, aivan kuin saman vaatteen hankkiminen olisi välittömään teloitukseen johtava ja joukkomurhaan verrattava rikos. tutulta? Tietynlaisilla persoonilla matkimisesta muodostuu aikojen saatossa märkivän haavan lailla sykkivä kipupiste, jota tökkäisemällä saa melkoisen raivomylläkän aikaiseksi. Ja kaikkihan tietävät millaisia naiset osaavat olla toisille naisille… Heikoimmat yksilöt teurastetaan elävältä ja revitään riekaleiksi. Mieluiten paistetaan myös voissa pannulla.

Tsekkaa Mariieveronican tekemä ”OMA NAAMATAULU” – video, joka sivuaa hienosti tätä matkimisen aihetta somen sisällä: https://www.youtube.com/watch?v=MwkUwr_jsKw

..Ja ota kantaa! Kerro kommenttiboksissa, mitä tunteita matkiminen herättää juuri siussa.
———————————————————————————————————–

Tilaa kanava tätä linkkiä napsauttamalla ja muista painaa tuo pikuinen ”notification bell” – päälle, niin et missaa yhtään uusinta videota!
→ https://www.youtube.com/subscription_center?add_user=pahalapsi

Ootko katsonut edellisen videoni? KORSETTEJA & LABRALIHAA // päivä miun kaa
→ https://www.youtube.com/watch?v=3bVEYEPxenI

——————–Paha lapanen somessa——————————————-

? SC: paha.lapsi
? FACEBOOK: https://www.facebook.com/pahalapsi/

? INSTAGRAM: https://www.instagram.com/paha.lapsi/
? SPOTIFY: https://open.spotify.com/user/pahalapsi

❤️ CONTACT: [email protected] ❤️

——————– Intro, grafiikka & äänet ————————–

Intron graafinen suunnittelu ja toteutus:
Teemu Åke / Pozor Graphics
http://www.pozorgraphics.com/

”Pahalapsi” theme song // MÄYMÄY SONG:
Petri Koistinen, aka Pete
Kuvaus ja editointi: Susanne Aalto
Taustamusiikit: Epidemic sounds

———————————————————————————————————–
Video ei ole sponsoroitu eikä sisällä tuotesijoittelua.

10 Vastausta

 1. King Diamond

  Jos siittä on hyötyä ni mikä ettei? mut suosittelen kehittämään omia juttuja, ite oon vain jonkin verran matkinu mut tuntuu enemmän tyhmältä suoraan sanottuna, oma idea on paras luonnollisin!

  Vastaa
 2. A I D A

  minu mielestä on iha ok ottaa vähä niinku inspiraatiota ja sillee "vähän matkii" tai sillee toivottavasti joku tajuu ja oot ihana Suski sinusta saa nii paljo inspiraatiota kiitos ku teet näitä videoita näistä saa niin paljo inspiraatiota kiitos!❤️

  Vastaa
 3. Julia Jylhä

  Mun kaveri matki mua koulussa se sano miks mulla on tommonen hius tyyli siten seuraavana päivänä sillä on se mun hius tyyli.

  Vastaa
 4. Susia 08

  enemmänkin ”matkiminen” minulle on sellain tapa tunnustaa et ”tykkää toisesta”

  Vastaa
 5. uni ulpukka

  Mulla on sellanen kaveri joka ei pidä siitä että esim mulla on samanlainen reppu kun sillä. Esim. Oltiin kaupassa ja näytin esinettä jonka aioin ostaa ja hän aikoi myös ostaa samanlaisen. Hän oli heti siten että: ööö… Etkai sä aio kanssa ostaa tollasta? Ja kun sanoin aion niin hän sanoi: Ai. Ja vei sen omansa takaisin kaupan hyllylle.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.