eli siis tämän viikon mielenosoitukset muunsukupuolisten oikeuksien puolesta järjestetään:

29.8. HELSINKI, 16-18 NARINKKATORI
30.8. TURKU, 16-18 PUUTORI
31.8. TAMPERE, 16-18 LAUKONTORI

ylen tekemä video muunsukupuolisuudesta:
https://areena.yle.fi/1-50004740

tukea intersukupuolisille, transihmisille, sukupuoltaan pohtiville ja heidän läheisilleen:
http://transtukipiste.fi

muunsukupuolisten tarinoita:
http://voima.fi/blog/tag/muunsukupuolisuus/

isla @islajylo
kasper @kasperkameleontti

SOMET

IG mansikkka & nakki_ja_martta
TWITTER maijupauliina
FB mansikkka

Liittyvät artikkelit

10 Vastausta

 1. Haikulapsi

  HIIOHO JOK'IKINENI! Jokaiselle nyt yhteisesti, kenelle jäi jotenkin epäselväksi että mitä se muunsukupuolisuus ihan OIKEASTI on, klikatkaa tätä linkkiä ja kuunnelkaa asioista jotain ymmärtävien ihmisten keskustelua aiheesta, kiitos ja suuri kumarrus jos jaksatte avartaa mieltänne ja olla suvaitsevaisia ihan kaikkia kohtaan! <3 https://areena.yle.fi/1-4492246

  Vastaa
 2. Sukkahousutaro

  Jännä juttu kuinka muunsukupuolinen yksilö kuvitelee tietävänsä minkälaista hoitoa hänen kuuluisi saada sairauteensa.

  Vastaa
 3. 【 R O S E 】

  Sukupuoli ei ole tunnetila tai sosiaalinen konstrukti. Esim: trans ei oo oma sukupuolensa, koska ne koittaa muuntautua siitä naisesta mieheen tai miestä naiseen. Niitä on kaksi. Ihmisen lifestyle ei määrittele mitään. Vaikka olisikin maskuliinisesti elävä nainen se ei meinaa että olisit täysi mies ja toisinpäin.

  Ihmiset kehityy erilaisiksi ja se on huomattavissa esimerkiksi murrosiässä murrosiässä, koska on kaksi erilaista ihmisistä jotka kehittyvät myös erilaisiksi. Rinnat kasvaa naisille miehille ei jos heillä ei ole jokin vialla. Ja näillä kahdella on muutenkin fyysisiä eroja esimerkiksi hartioiden leveys ja lantion leveys ja pääpointti erilaiset elimet alhaalla. Ei ole mitään näiden kahden välillä. Jos jotenkin oudot elimet on niin se luokitellaan viaksi. Myös näiden kahden aivotoiminta on erilaista ja ne reagoivat asioihin eritavalla.

  Vessat ei ole ongelma vaan periaatteessa suojaavat ihmisiä. Jenkeissä oli tapaus jossa mies joka sanoi identifoituvansa siksi toiseksi raiskasi tai ahdisteli naisen naisten vessassa. Tämä ajatus antaa siis ahdistelijoille raiskaajille sun muille fyysisen väkivallan tekijöille vapaat kädet toimiinsa vain feikaamalla itsensä siksi muuksi. Tämä niin sanottu sukupuoli vapaa vessa on myös siivoojille täysi helvetti, koska miehet yleisesti sotkevat vessoja pahemmin, kuin naiset joka johtaa siihen saattaa mennä yliajaksi työpäivä ja myöhään kotio.

  Vaikka olisit niin sanottu muun sukupuolinen sulla on silti perus ihmisoikeudet jotta voit normaalisti elää. Ihmisiä kohdellaan ihmisinä. Dysphoria juttussa ei koiteta "korjata" ihmisen sukupuolta, koska ainut tapa siitä parantumiseen on se muuttuminen vaikka et saisikaan siihen minkäänlaisia hoitoja.
  Ja muutenkin Suomi on vapaa maa jossa sie voit vaikka millä tavoilla ilmasta ittees tietenkin lakien puitteissa. Sie saat käyttää sellaisia vaatteita mitä mielees ikinä juolahtaakaan. Siulla saa olla hiukset miten ikinä huvittaa. Se ei ole määriteltyä mitä saat tehdä ja mitä etw, kunhan se on vain laillista.
  Emme elä missään diktatuuria saa jossa joku muu saisi päättää miten tukkamme laitamme ja mitä päälle pistämme.

  Vastaa
 4. Peter Griffin

  On olemassa kaksi sukupuolta mutta monia tapoja ilmaista sitä. On poikamaisia tyttöjä, tyttömäisiä poikia mutta ei muita sukupuolia

  Vastaa
 5. astronaut kitten

  voitaiskon nyt vaan kaikki olla mitä ollaan. ihmiset on niin ahdasmielisiä eikä edes yritä ymmärtää trans ihmisii.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.