Jäikö kysyttävää? Kommentoi ?

Moikka! Tällä videolla puhutaan vähän rahasta. Halusin tehdä tämän videon, koska avoimuus on mun mielestä parempi asia kuin vaikeneminen ja kaipaisin itse enemmän rahakeskustelua toisilta nuorilta naisilta ? Raha ei ole onnellisuuden tai menestyksen mittari, mutta se on fakta, että jokainen meistä tarvitsee rahaa eläkseen; se koskettaa meitä kaikkia. Kerron tässä videossa todella avoimesti mun entiset palkat ja nykyiset tulot, sekä selitän hiukan miksi ja miten somella voi tienata. HOX ❗ Pari juttua: mainitsemani säästösumma, jonka sain täysi-ikäisenä isältä ja kummisedältäni, ei ollut siis mikään megalomaalisen suuri koko suvun perintöraha (ettei kukaan nyt luule, että oon tuhlannut parissa vuodessa omaisuuden, haha). Lisäksi kerroin noista suurimmista mainostuloista molemmilla kanavilla: tyypillinen summa on mulla 150 e per video, mutta esimerkiksi tuo asmr-kanavan 2000 e oli erityistapaus! Kyseinen video lähti leviämään ulkomaille ja siihen kertyi tosiaan 3 miljoonaa näyttökertaa – yleensä asmr-videoista ei siis todellakaan saa niin paljon mainostuloja ? Lisäksi haluan selventää, etten siis todellakaan pidä sitä epäoikeudenmukaisena että maksoin paljon veroja – tarkoitin sitä, että 30k on mulle tosi iso summa (viisi kertaa enemmän kuin myyjänä tienasin vuodessa), en sitä etten olisi halunnut veroja maksaa ?

Videon aiheiden aikaleimat löytyy myös kommenteista:
00:19 Miksi rahasta pitäisi puhua avoimemmin?
02:55 Paljonko tienasin myyjänä (15-23 v)?
03:56 Miten suhtauduin rahaan nuorempana?
05:13 Sainko rahaa bloggaamisesta?
06:18 Paljonko sain palkkaa OP:lla (23-vuotiaana)?
07:11 Paljonko oon tienannut yrittäjänä (24-26 v)?
08:56 Mistä 105k tulot käytännössä koostuivat?
10:42 Mistä videoista oon saanut eniten mainostuloja?
11:08 Miksi somella voi tienata niin paljon?
14:07 Oliko vaikeaa perustaa yritys?
16:06 Mihin käytän mun rahat – säästänkö?

Eric Corl @Medium / Eric Corl – Website

Lisää aihevideoita ?
• Kaikki mun EX-työpaikat https://youtu.be/cDIJf7HUdxU
• 100 asiaa, jotka tein vuonna 2018 https://youtu.be/EAJ4_1XuXfw
• Eroottisia novelleja/syömishäiriötarina? https://youtu.be/zb9Six265rY

? Situlin alekoodit ?
• Timma 5 euron alennus: JRXOGI
• Airbnb-liittymislinkki 30 e alennus: https://bit.ly/2Bkivcv

✨ Seuraa somessa @sitasalminen ✨
• Asmr-kanava: http://bit.ly/2oYF9Ak
• Instagram: http://bit.ly/2jFWCIm
• Twitter: http://bit.ly/2kYOJyN
• Spotify-treenisoittolista: https://spoti.fi/2QbpWLg
• Facebook: http://bit.ly/2kUmzsT
• Blogi: http://bit.ly/2kUlb9B

? Tilaa mun kanava tästä ?
• http://bit.ly/2jLpza0

10 Vastausta

 1. Sita Salminen

  00:19 Miksi rahasta pitäisi puhua avoimemmin?
  02:55 Paljonko tienasin myyjänä (15-23 v)?
  03:56 Miten suhtauduin rahaan nuorempana?
  05:13 Sainko rahaa bloggaamisesta?
  06:18 Paljonko sain palkkaa OP:lla (23-vuotiaana)?
  07:11 Paljonko oon tienannut yrittäjänä (24-26 v)?
  08:56 Mistä 105k tulot käytännössä koostuivat?
  10:42 Mistä videoista oon saanut eniten mainostuloja?
  11:08 Miksi somella voi tienata niin paljon?
  14:07 Oliko vaikeaa perustaa yritys?
  16:06 Mihin käytän mun rahat – säästänkö?

  Vastaa
 2. Bensa palaa

  Ensinäkin aivan mahtava video! Toivottavasti tästä ihmiset innostuvat ja rupeavat käymään avoimempaa keskustelua rahasta. Itseä kiinnostaa juuri paljon mitä mistäkin työstä voi saada. Tiedän mitä teen 10 vuoden päästä työkseni mutta tällä hetkellä ei mahdollista. Nyt voisinkin kerätä rahaa jostain työstä joka on mielestäni ihan mieluisaa, mutta hankala lähteä hankkimaan rahaa, kun ei oikein tiedä mistä sitä voisi saada, että kuitenkin samalla voin tavoitella sinne 10 vuoden päähän unelmaan.

  Vastaa
 3. Tuulia Kokkonen

  Huikee video, hyvä Sita! Ihan samaa mieltä tuosta rahasta puhumisesta. Oon ite valmistumassa DI:ksi vuoden päästä ja mun mielestä avoimuus palkoista lisää tasa-arvoa ja reilua kilpailua kaikkien työntekijöiden välillä.

  Vastaa
 4. IIttuJM

  Hyvä video 🙂 Jäin pohtimaan tota sun kantaa verotukseen ja mitä sanoit osakeyhtiön perustamista. Mua on aina kiinnostanu, miks verotusta pidetään tässä maassa niin kauheana. Kuitenkin Suomi on leikkauksista huolimatta edelleen hyvinvointivaltio (mitä valitettavan usein pidetään itsestäänselvyytenä), jonka palveluista me kaikki ollaan nautittu ja saadaan nauttia ja sitä kautta lähtökohdat menestyä elämässä on valtavan paljon paremmat kuin suurimmassa osassa maailmaa. Progressiivinen verotussysteemi on luotu ylläpitämään hyvinvointivaltiomallia ja toisaalta myös tasaamaan tuloerojen kasvuja yhteiskunnassa. Kuitenkin siinä kohtaa, kun vuositulot alkaa olla niin valtavia, että veroprosentit ja siten maksettavat verot euromäärissä nousevat suuriksi, niin miks niistä rahoista halutaan pitään kynsin hampain kiinni? Miksei haluta antaa takas yhteiskunnalle korvausta siitä, että on itse saanut siltä hyvät lähtökohdat elämään (koulutus, terveydenhuolto, Kelan palvelut ym.)? Ahneudesta vai jostain muusta syystä? Kuitenkin toimeen tulee vallan hyvin jo sillä, mitä jää käteen. Muistaakseni joskus vuosia sitten luin, että perusterveen lapsen kasvattaminen kohdusta täysikäiseksi maksaa yhteiskunnalle päälle miljoonan, kun huomioidaan palvelut ja terveydenhuoltohenkilöstön ja opettajien ym. koulutukset, eli se maksettujen verojenkin määrä on suhteellista verrattuna siihen mitä on saanut suomalaiselta yhteiskunnalta 'ilmaseksi'. Just sun tapauksessa toki on potentiaalisesti aina epävarmuus tulojen jatkuvuudesta, mutta oot toisaalta jo brändänny ittes sen verran hyvin, että taattu tulovirta säilynee niin kauan kuin vaan haluat jatkaa somealalla.

  Enkä todellakaan meinaa tätä mitenkään syyllistävään sävyyn eikä tarkotuksena oo osotella sormella, ihan vain food for thought! ? Oot huippu! ♡

  Vastaa
 5. stu9511

  Mun mielestä täytyy ottaa näissä suurissa tuloissa huomioon, että esimerkiksi tubettajat "myy" yksityisyytensä työssään. He ovat julkisessa ammatissa ja sen myötä kaikkien tunnistettavissa ja kritisoitavissa. Itse en olisi valmis julkisuuteen, vaikka palkkani nousisi tuplana sen seurauksena.

  Vastaa
 6. moi moi

  Oon 16-vuotias ja oon ollu kesätöissä parina kesänä samassa paikassa. Se työ stressasi muo ihan kauheesti ja päätinkin tänä kesänä mennä muualle. Tuun tänä kesänä tienaamaan noin 6e/h, mikä on tavallaan vähän, mutta mulle tosi paljon. Tienasin aiempina kesinä puolet enemmän, mutta tänä kesänä tiedän nauttivani työstä, joten ei haittaa, vaikka palkka pienenee puolella. Vanhemmat kuitenkin maksaa mulle tosi paljon asioita, niin mun kesätienestit on mennyt ja tulee menemään pitkälti säästöön.? Tosi mielenkiintoinen video, kun itellä ei ainakaan ollut mitään käsitystä, kuinka paljon tubettajat tienaa?

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.