Meistä varmaan jokainen tuntee jonkun, joka on urheiluhullu. Joskus käy niinkin, että se kaikista suurin urheiluhullu sattuu olemaan vieläpä oma seurustelukumppani. Kovan penkkiurheilijan kanssa seurusteleminen ei aina ole helppoa, mutta se on sitäkin antoisampaa. Mikäli olet vasta hiljattain ruvennut seurustelemaan sellaisen henkilön kanssa, jolle urheilu on elämääkin suurempi juttu, lue alta selviytymisvinkkimme.

 

Suhtaudu ymmärtäväisesti

Ihanteellinen tilanne ei tietenkään ole se, että saavut kotiin, jossa sohvalla odottaa intensiivisesti televisioruutua tuijottava kumppani, joka ei tunnu huomaavan saapumistasi lainkaan. Muista kuitenkin, että tällaista sattuu vain silloin kun käynnissä on jokin kumppanillesi tärkeän urheilulajin ottelu tai kilpailu. Esimerkiksi jääkiekon SM-liigan pudotuspelit, MM-hiihtokilpailut tai Susijengin pelit ovat usein sellaisia tapahtumia, joita ei yksinkertaisesti voi sivuuttaa olankohautuksella.

Onneksi vuodessa on kuitenkin kaikkiaan 365 päivää ja siten joukkoon mahtuu varmasti myös paljon sellaisia päiviä, jolloin urheilulla on huomattavasti pienempi rooli. Kehotamme suhtautumaan kumppanisi intohimoon ymmärtäväisesti ja ottamaan asian huumorilla sen sijaan, että urheilun katsomisesta suuttuisi.

 

Tutustu itse urheilulajin saloihin

Joillekin urheilun seuraaminen on luontevampaa kuin toisille. Jotkut ovat pienestä pitäen saattaneet katsoa mäkihyppyä tai jalkapalloa televisiosta, kun taas toisille urheilun seuraaminen jonkun lajin tai joukkueen fanittamisesta tuntuu vieraalta ajatukselta. Toisinaan käy kuitenkin niin, että urheilufani ja urheilusta piittaamaton päätyvät seurustelemaan keskenään, jolloin kaksi täysin erilaista ajatusmaailmaa täytyy yrittää sovittaa yhteen jollain ilveellä.

Mikäli seurustelukumppani tuntuu sellaiselta, jonka kanssa viettäisi mielellään pidemmänkin aikaa tai jopa loppuelämänsä yhdessä, aiheuttaa huomattavasti vähemmän kitkaa parisuhteessa se, jos vaivautuu opettelemaan edes kumppanille tärkeän urheilulajin perusteet. Vaikket itse olisi koskaan seurannut lätkää tai koripalloa, ei se tarkoita sitä, etteikö siitä voisi innostua myöhemmässäkin vaiheessa. Voihan hyvinkin olla, että innostut lajista enemmänkin, jolloin esimerkiksi Unibet Vedonlyönti voi tuoda urheilun seuraamiseen aivan uudenlaista jännitystä.

Meidän vinkkimme on, että istahdat avoimin mielin kumppanisi viereen seuraamaan hänen suosikkipelejään tai -kisojaan. Ei ole lainkaan väärin kysyä, mikäli jokin sääntö on jäänyt epäselväksi. Kumppanisi kertoo urheilulajista varmasti mielellään ja arvostaa taatusti sitä, että osoitat kiinnostuksesi hänelle niin merkitykselliseen asiaan.

 

Salli otteluiden ajaksi oma rauha

Parisuhteessa oma aika on todella tärkeää, eikä sillä ole väliä, kuinka toinen osapuoli sen käyttää. Jos urheilu on itselle tärkeä harrastus ja mielenkiinnon kohde, ei ole mitenkään yllättävää, että oman vapaa-aikansa haluaa silloin käyttää nimenomaan urheilun parissa.

Kyllähän sitä mielellään käpertyisi kumppaninsa kainaloon ja juttelisi niitä näitä, mutta entä, jos käynnissä onkin jokin hänelle huipputärkeä matsi? Joskus tällaisten otteluiden seuraaminen vaatii täydellisen rauhallista ympäristöä, jossa keskittyä peliin. Anna rakkaallesi mahdollisuus keskittyä peliin rauhassa, ettei yksikään maali tai urheilun huippuhetki jää vahingossakaan sivu suun. Hyvä uutinen on se, että urheilussa ottelut ja kilpailut kestävät harvemmin paria tuntia pidempään. Näin ollen saat varmasti nauttia kumppanisi huomiosta myöhemminkin.

 

Liity joukkoon

Jos kumppani sattuu pitämään jalkapallosta tai vaikkapa jääkiekosta, on hyvin todennäköistä, että hän kysyy joskus lupaa saada kutsua kavereita kotiin katsomaan ottelua hänen kanssaan. Jos seurustelukumppani on kova urheilufani, on erittäin todennäköistä, että hänen kaveriporukastaan löytyy paljonkin samanhenkisiä tyyppejä. Älä suotta marmata, jos hän haluaa tuoda porukan kotiin katsomaan jännittävää peliä. Sellaista tapahtuu kuitenkin loppujen lopuksi melko harvoin. Säästyt suurelta päänvaivalta, jos lähdet reippaasti mukaan hauskanpitoon seuraamaan peliä, vaikket itse olisikaan maailman suurimpia urheilun ystäviä. Illasta voi tulla sittenkin todella hauska ja tunnelmallinen, joten suosittelemme lähtemään mukaan avoimella asenteella!

Liittyvät artikkelit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.