Tsekkaa mun tekemä soittolista https://open.spotify.com/user/1142863177/playlist/3H9VnYYFeJpRwDnl27CHNn?si=oXFALcO8RX-dbIS1fnnoAA

Vihapuhe tiedote sisäministeriön sivulla https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tyoryhma-toivoo-seuraavalta-hallitukselta-linjauksia-vihapuheen-kitkemiseksi

Liittyvät artikkelit

9 Vastausta

 1. Lapsen Mielinen

  Mun mielestä kaikki saa sanoo ja olla niinku haluaa, ja laissa on jo kohdat jolla voidaan tuomita. Esim kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

  Vastaa
 2. radikaali

  Ihan turhaa hössötystä koko vihapuhe show mikä kestänyt jo parisen vuotta, ei sitä voi rajoittaa jos ei samalla halua rajoittaa sananvapautta, meillä on jo kunnianloukkaus nimike sitä varten jos homma menee överiksi vaikka sen raja onkin häilyvä mutta vihapuheella se on vielä häilyvämpi.

  Suomella on vapain media maailmassa ja sananvapauden puolesta myös listoilla, ei kauaa tätä menoa. En oikeasti tajua mihin me tätä titteliä vihapuhe tarvitaan, eikö kiihottaminen kansanryhmää vastaan, uskonrauhan rikkominen tai aiemmin mainitsemani kunnianloukkas nimikkeet aja saman asian. Ihan hyvin tähänkin asti pärjätty

  Vastaa
 3. RANSU

  Vihapuhe on eri kuin mielipide jos mielipiteen osaa ilmaista, ilman että loukkaa ketään osapuolta tahallisesti ja kunnioittaa toista osapuolta ja ottaa hänenkin näkemyksensä huomioon. 😊👍

  Vastaa
 4. Vepari

  Kyllähän tässä halutaan sulkea maahanmuuttokriitikoiden suut lopullisesti, ettei tuoda esille faktoja tiettyjen kulttuurien tai kansanryhmien tuomista ongelmista.

  Vastaa
 5. Turskanperkele

  Ei ole olemassa vihapuhetta, on vain typeriä ihmisiä, jotka eivät kykene kontrolloimaan omia tunteitaan. Tuollaista vihapuhelakia ei tulisi koskaan hyväksyä, sillä se asettaa suuria rajoitteita ilmaisuun, jotkut kun käyttävät retoriikassaan kärkkyyttä, sekä vähän linjan ohittavia mielipiteitä.

  Vastaa
 6. Tatuapina

  Suomen lainsäädäntö on jo nyt täysin kelvollinen (jopa jo liian kelvollinen) tuomitsemaan ihmisiä puheestaan. Kiristykset johtaisi ennenkaikkea turhaan itsesensuuriin eikä maailmaa paranneta puhetta rankaisemalla puheita vaan tekoja.

  Vihapuhe on myös hyvin tulkinnanvarainen asia, sillä mikä on vihapuhetta? Kunnianloukkaus on oikeustieteessä yksi vihapuheen kattotermin haarautuma ja Ylen toimittaja Johanna Vehkoo sai viharikoksesta tuomion kun kutsui Lokkaa natsiksi (riippumatta siis siitä onko se totta vai ei, oikeuslaitois ei ottanut siihen kantaa). Tämä ei selvästi ainakaan vasemmalla olevien ihmisten mielestä ollut oikeanlainen tuomio, mutta kun katsoo kunnianloukkaukseen liittyviä pykälöitä niin kyllä se selvästi on.

  Uusi työryhmä ehdotti että kiristettäisiin myös uskonrauhan rikkomiseen liittyviä lakeja, jotka jo nykyisin kieltää esimerkiksi uskontojen solvaamisen, tämä siis siksi koska työryhmässä työskenteli entinen arkkipiispa. Miten olisi käynyt keskiajalla uskonnon aseman horjuttaminen jos yhteiskunnalla olisi ollut nykyisen kaltainen kontrolli ihan kaikesta? Kirkkohan harrasti nimenomaan vihapuhejuttuihin verrattavia toimintoja, mm. inkvisitioita ihmisille joilla oli vääriä mielipiteitä, mielipiteitä jotka loukkasi uskonoppineita todella paljon. Miten tämä homma eroaa nykyisestä? Miten tapamme suhtautua vähemmistöihin ja heidän kulttuureihinsa kohdistuvaa kritiikkiä eroaa keskiajan toiminnasta liittyen kristinuskoon? Voidaanko muka objektiivisesti sanoa että ne eroavat?

  Tämän takia kannatan yhdysvaltalaista käsitystä sananvapaudesta, jossa vaan selvästi jonkun uhkailu yms. on laitonta ja sananvapaus on muuten miltein täysin absoluuttinen.

  Ps. minun mielestäni on hyvin irvokasta se kuinka maassamme on paljon vakavaa rikollisuutta mm. lasten hyväksikäyttöä, raiskauksia (lisääntyvissä määrin ulkomaalaisten tekemiä: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1079c522-d061-4c7c-bdad-6c8420f5550d) ja moni saa aivan naurettavia tuomioita ja moni ei jää koskaan kiinni, niin päättäjien kiinnostuksen kohde on se että joku vihainen ihminen netissä kirjoittelee ilkeyksiä tietyistä uskonnoista tai maahanmuuttajista.

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.