Videolla puhun synnytyksestä ja raskaudesta palautumisesta, miten oon itse palautunut ja mitä haittoja synnytyksen jälkeen voi ilmetä.

The Realm of Maria on kanava tavallisesta perhearjesta, äitiydestä, sisustusarkkitehtuurin opinnoista ja arjen onnesta. Julkaisen uuden videon noin kerran viikossa. Hyppää mukaan ja tilaa kanava!

Ota yhteyttä: [email protected]

SOMET:

SC: therealmofmaria
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/therealmofmaria
FACEBOOK: https://www.facebook.com/therealmofmaria
TWITTER: https://twitter.com/TheRealmofMaria

FAQ:
– Isla 2 v. (2015), Maria 27 v. (1990), Tommi 28 v (1989), Tomas (2017)
– Asutaan Helsingissä
– Meillä on kissa Käpy
– Opiskelen muotoilua ja sisustusarkkitehtuuria Lahden muotoiluinstituutissa
– Kamera Olympus OM-D E-M5 Mark II

10 Vastausta

 1. Jenna -

  Tosi hyvä video tärkeistä jutuista! 🙂 Nää raskauteen, synnytykseen, pikkulapsiaikaan liittyvät videot on ehdottomasti lähellä sydäntä, meillä laskettu aika 20.3. <3

  Vastaa
 2. Iida Mirjam

  Hyvä ja tarpeellinen video!❤ Esikoisen synnytyksestä palautuminen oli raskasta. Rintatulehdus tuli ihan yllätyksenä mulle, ja se uusiutui parikin kertaa. Sillon meinasin lopettaa imetyksen, mutta onneks pakotin itteni jatkamaan ja imetinkin 6kk. Myös episiotomiahaava oli tosi kipeä ensimmäiset 2kk. Oli kivuliasta istua ja varsinkin vessassa sai aina itkien käydä..? Vieläkin arpea ajoittain jomottaa ja odotan jo toista lasta. Mutta ykskään fyysinen vaiva ei ollut mitään verrattuna synnytyksen jälkeiseen masennukseen. Se todellakin vei kaikki voimat ja siitä oli tosi vaikea parantua, tai vaikea sanoa onko oikeastaan vieläkään täysin siitä parantunut. Toivon niin ettei se tulisi uudestaan.

  Vastaa
 3. Sanna Hoo

  Niin tärkeä aihe. Itsellä jäi raskaana ollessa ja synnytyksen jälkeen vaivaamaan pukamat (vaikka ponnistusvaihe oli vaivaiset 2 minuuttia) ja nyt ennen kesää olen menossa vihdoin lääkärille tarkastuttamaan onko tarve leikkaukselle vai selviäisikö pienemmällä operaatiolla. Näistä asioista on hyvä puhua, koska monesti se saattaa oikeasti tulla yllätyksenä.
  Ekan synnytyksen jälkeen en istunut pariin viikkoon ja toisen jälkeen olisin voinut saman tien lähteä lenkille ja kotiin. Itse olen molemmilla kerroilla odottanut jälkitarkastukseen ja sen jälkeen alkanut pikkuhiljaa liikkumaan..

  Ennen ensimmäistä äitiyslomaa vanhusten parissa työskennellessä eräs vanha mummo kysyi että kai muistan harjoitella lantiopohjalihaksia, ettei käy niinkuin hälle. Ensin pari tuntia pusketaan vauvaa ulos ja sen jälkeen yritetäänkin pitää loppuelämä housut kuivina. Joten muistakaa ne lantiopohjalihakset ?

  Vastaa
 4. Äidin Puheenvuoro

  Tosi hyvä ja tärkeä video. On hyvä, että näistä aiheista puhutaan enemmän ja suoraan. Jos sua kiinnostaa, niin mä olen kanssa tehnyt aika samanlaisista aiheista videoita. Mun kanavan Eroon Pömppövatsasta -vlogi kertoo just kanssa palautumisesta, erityisesti lantionpohjalihaksien ja vatsalihasten erkauman näkökulmasta ja Matka äidiksi -sarja puolestaan enemmän äidiksi kasvamisesta henkisesti. Tsemppiä perhearkeen <3

  Vastaa
 5. Siipi

  Tosi hyvä video! ja ihanaa että puhut tämmösistäkin, koska ei näistä liikaa puhuta. Olisi kiva jos enemmänki tekisit vastaanvanlaisia, kuin myös se video missä puhuit seksistä ja kauneudesta, enemmänki videoita näistä vähemmän puhutuista aiheista!:)

  itellä on ollut melko helppo palautuminen synnytyksestä, ei suurempia vaivoja, ja istumaankin pystyi hyvin jo kahen viikon jälkeen vaikka oli tikattu:)

  Vastaa
 6. Anna Elenius

  Sulla on ihania ja tärkeitä videoita ❤ itsellä synnytyksestä kohta vuosi ja olen vasta nyt alkanut käymään salilla. Lääkärille vielä ensiviikolla käynti, jossa arvioidaan kunnolla mun vatsalihasten tilanne ja saan sitten tietää mitä kaikkea siellä salilla voi sitten kunnolla tehdä. Itse otin turhan paljon raskauden jälkeen stressiä palautumisesta ja kropasta, koska se kieltämättä koki ison kolauksen raskaudesta ja ei vieläkään ole palautunut ja tuskin tulee kokonaan ikinä palautumaankaan ilman leikkausta. Hankalina päivinä koitan olla armollinen itselleni ja ajatella miten valtavan ja mahtavan työn se keho on tehnyt luodessaan meidän pienen tyttären ❤ nää on varmasti hankalia asioita monelle äidille ja sitä toista puolta ei tuoda tarpeeksi paljon esiin. Lähinnä näkee vaan niitä insta kuvia missä ollaan jo rantakunnossa kuukaus synnytyksestä ja monille voi tulla semmosista olo, että onko itsessä jotain vikaa kun kävikin toisin. Oon ite katsonut paljon nyt videoita lähinnä ulkomaalasilta tubettajilta, jotka näyttää sen "karumman" todellisuuden ja helpottavaa nähdä, ettei olekaan ainut, joka ei kokenut ihme palautumista ?

  Vastaa

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.