Siirry suoraan sisältöön

Pinkku Pinsku

Naiset Youtubessa

Pinkku Pinsku on hyvin suosittu tubemaailmassa

Pinkku Pinsku aloitti oman Youtube kanavansa 11-vuotiaana vuonna 2013. Apua hän sai äidiltään, mutta opetteli aivan itse kuvaamaan ja editoimaan videonsa hyvin nopeasti. Nykyisin hän on yksi tunnetuimpia tubettajia mahtavilla tilaajamäärillään. Yli 260 000 ihmistä on alkanut seuraamaan hänen touhujaan ja odottavat uusia videoita saapuvaksi. Hän julkaiseekin tasaisesti tietyllä aikataululla, jolloin tilaajat tietävät hyvin milloin on se hetki käsillä, kun uutta katsottavaa on tulossa. Ääninäyttely on yksi aluevaltaus, jonka Pinkku Pinsku on tehnyt. Hän esiintyi vuonna 2017 My Little Pony elokuvassa ja antoi äänensä Prinsessa Cadence nimiselle ponille.

Pinkku Pinsku on oikealta nimeltään Pinja Sanaksenaho. Hän on syntynyt 22. elokuuta 2002 ja on helsinkiläinen nuori nainen. Hänen harrastuksiinsa kuuluu myös jalkapallo tubettamisen lisänä.

Pinja Sanaksenaho on räväkkä nuori nainen

Videoita on syntynyt vuosien varrella paljon, hänen kanavallaan on katsottavaa pidemmäksikin aikaa, jos aloittaa vaikka alusta haluten katsella kaiken. Osan vanhemmista videoistaan hän on piilottanut kokien ne noloiksi. Hän sopiikin hyvin nuorten esikuvaksi ollen asiallinen, mutta kuitenkin hauska esiintyjä.

Pinkku Pinskun kohderyhmä onkin 13-24 -vuotiaat naiset, joita hänen seuraajistaan on 75%. Videoilla aiheina on kaikkea elämästä. Arkipäiväisiä asioita, pohdintoja, meikkausta, matkustelua ja vaikka mitä muuta. Nainen tuntuu olevan erittäin idearikas ja se onkin tubettajalle suuri rikkaus ja etu. Hän on myös mukana monissa tapahtumissa sekä meet & greet tuokioissa.

Tubettaminen auttoi kouluun pääsyssä

Viisaasti Pinja ei ole jättäytynyt pelkästään Youtuben varaan, vaan hän hakeutui kouluun ja sanoo videoidensa auttaneen Kallion ilmaisutaidon pääsyssä. Niiden avulla hän pystyi ilmaisemaan luovuuttaan ja kykyjään. Onkin fiksua opiskella, sillä vaikka Youtube toimii nyt ja tuo elantoa, ei tulevaisuudesta ole koskaan tietoa ja kaikenlaisiin asioihin kannattaa olla varautunut.

Myös Mmiisas on tubettaja, joka panosti koulutukseen eikä vain luottanut Youtuben voimaan. Naiset ovat hyvänä esimerkkinä nuorille seuraajilleen, jotka toivottavasti saavat kipinää elämäänsä ja uskovat pystyvänsä vaikka mihin, kuten esikuvansakin ovat pystyneet. Hän kannustaa nuoria tekemään niin kuin itsestä tuntuu hyvälle, eikä vain seuraamaan kavereita. Esimerkiksi koulun valinnassa tämä on tärkeä juttu muistaa.

Pinkku Pinsku ja perhe

Sen lisäksi, että Pinkku Pinsku on tubettaja hän on paljon muutakin, muun muassa tytär. Hänen äitinsä Jaana on ollut alusta saakka tukemassa naisen Youtube harrastusta ja valvomassa ettei internetin ikävä puoli pääse valloilleen. Äiti myös tubettaa ja snäppää, joka ei Pinjaa nolota tai harmita. Kumpi on kumman jalan jäljissä lähtenyt, vai oliko tämä yhteinen polku. Ei silti huono harrastus yhteiseksi muissakaan perheissä.

Ääninäyttely oli mukava uusi kokemus ja se antoikin mukavasti uusia aiheita videoihin myös. Tämä avoin ja ennakkoluuloton Youtube tähti varmasti tullaan näkemään vielä monissa liemissä ja keitoksissa, sillä hänen tähtensä ei tunnu olevan hiipumassa. Päin vastoin, vauhti kovenee ja viikoittain putkahtavissa videoissa löytyy jatkuvasti uutta sisältöä tilaajien ihasteltavaksi ja ehkä joskus ihmeteltäväksikin.

Pinkku Pinsku on räväkkä nuori nainen